انواع زغال سنگ و موارد مصرف آن
Coal به طور کلی به چهار دسته: آنتراسیت، بیتومینوس، ساببیتومینوس و زغال سنگ قهوهای تقسیم میشود. این طبقه بندی بر اساس نوع و مقدار کربن و انرژی حرارتی که بر اثر سوختن آزاد میشود انجام گرفته است. درجه سختی نیز به میزان فشار و درجه حرارتی بستگی دارد که در طول سالها به گیاهان اعمال شده است.
آنتراسیت (Anthracite): حدودا 86% تا 97% کربن دارد و در بین انواع زغال سنگ بیشترین مقدار ارزش حرارتی را دارد. این ماده عمدتا توسط صنایع مربوط به فلزات مورد استفاده قرار میگیرد. میزان ذخایر این ماده در سطح جهان کمتر از 1% کل ذخایر coal است.
بیتومینوس (Bituminous): این نوع حاوی حدود 45% تا 86% درصد کربن میباشد. این ماده در ایالات متحده آمریکا 100 میلیون تا 300 میلیون سال قدمت دارد. معمولا از بیتومینوس برای تولید برق در نیروگاهها استفاده میشود. همچنین از آن هم به عنوان سوخت و هم به عنوان مواد اولیه در صنعت آهن و فولاد استفاده میشود. حدود 53% از منابع این ماده مربوط به این نوع میباشد.
ساببیتومینوس (نیمه بیتومین) (Subbituminous): این ماده حدود 35% تا 45% کربن دارد و بر اثر سوختن حرارت کمتری نسبت به بیتومینوس تولید میکند. این نوع، حدود 30% از ذخایر زغال سنگ جهان را شامل میشود و بیشتر در صنعت سیمان کاربرد دارد.
زغال سنگ قهوهای (Lignite): این ماده حدود 25% تا 35% کربن دارد و در این دسته بندی کمترین ارزش حرارتی را نسبت به سایر انواع این ماده دارد. coal قهوهای نسبتا جوان است و در معرض گرما و فشار شدید قرار نگرفته است. این ماده به راحتی خرد میشود و از رطوبت بالایی نیز برخوردار است، و به همین دلیل ارزش حرارتی آن پایین است. حدود 13% از کل ذخایر این ماده در جهان را شامل میشود.
معادن و روشهای استخراج:
انتخاب روش استخراج معادن این منبع انرژی تا حد زیادی به زمین شناسی منطقه آن بستگی دارد. معادن زیر زمینی حدود 60 درصد از تولید این ماده در جهان را شامل میشود، اگرچه در چندین کشور مهم تولید کننده coal معادن سطحی متداولتر هستند. استخراج سطحی حدود 80% از تولید استرالیا و 67% ایالات متحده آمریکا را شامل میشود.
استخراج زیر سطحی:
در استخراج زیر سطحی دو روش اصلی وجود دارد: روش اتاق_ستون و روش جبهه کار طولانی
در روش اتاق_ستون، شبکهای از اتاقها در شکاف معدن ایجاد میشود و ستونهایی از زغال سنگ به منظور جلوگیری از ریزش سقف در هر اتاق ایجاد شده و رها میشود و سپس ذخایر آن استخراج میشود. این ستونها حدود 40% از حجم معدن را شامل میشوند. هر چند این coal گاهی در مراحل بعدی قابل بازیابی است. این امر میتواند تحت عنوان فرآیندی به اسم “عقب نشینی معدن” حاصل شود. در این فرآیند با عقب نشینی کارگران، ذخایر از ستونها استخراج میشود، سپس سقف سقوط میکند و در نهایت معدن متروک میشود.
روش جبهه کار طولانی با استفاده از برشهای مکانیکی استخراج کامل از شکاف معدن صورت میگیرد. در این روش قبل از شروع فرآیند استخراج باید برنامهریزی دقیقی انجام گیرد تا اطمینان حاصل شود زمینشناسی مطلوبی در تمام بخشهای معدن وجود دارد. انتخاب روش استخراج معدن معمولا بر اساس ملاحظات اقتصادی است. در بعضی مواقع از هر دو روش بالا به صورت ترکیبی استفاده میشود.
استخراج سطحی:
استخراج سطحی تنها زمانی اقتصادی است که شکاف معدن در نزدیکی سطح باشد. بازیابی ذخایر در این روش نسبت به روش زیرسطحی بالاتر میباشد چراکه در این روش 90% یا بیشتر از coal قابل استخراج است. در این معادن مساحت بسیار زیادی اشغال میشود و همچنین از تجهیزات بسیار بزرگی مانند بیلهای مکانیکی و کامیونهای بسیار بزرگ نیز استفاده میشود.
نظری ثبت نشده است.
پاسخ خود را بگذارید